Uputstvo za primenu DHP, DPP i HACCP sistema

Bez autora
Mar 27 2011

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je izradilo Uputstvo za primenu, samokontrolu i kontrolu DHP, DPP i HACCP sistema sa ciljem da na što praktičniji način subjektima u poslovanju hranom predstavi obaveze koje proističu iz sprovođenja dobre proizvođačke prakse, dobre higijenske prakse i HACCP sistema.Cilj ovog vodiča je da učesnicima u lancu hrane pruži uputstva kako da usmere svoj rad na kontrolu bezbednosti hrane u skladu sa Zakononom o bezbednosti hrane koji definiše da su subjekti u poslovanju hranom dužni da koriste upustvo za dobru proizvođačku i higijensku praksu i primenu HACCP sistema.

Uputstvo za primenu, samokontrolu i kontrolu DHP, DPP i HACCP sistemaMinistarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je izradilo Uputstvo za primenu, samokontrolu i kontrolu DHP, DPP i HACCP sistema sa ciljem da na što praktičniji način subjektima u poslovanju hranom predstavi obaveze koje proističu iz sprovođenja dobre proizvođačke prakse, dobre higijenske prakse i HACCP sistema.

Cilj ovog vodiča je da učesnicima u lancu hrane pruži uputstva kako da usmere svoj rad na kontrolu bezbednosti hrane u skladu sa Zakononom o bezbednosti hrane koji definiše da su subjekti u poslovanju hranom dužni da koriste upustvo za dobru proizvođačku i higijensku praksu i primenu HACCP sistema.

Vodič će subjektima u poslovanju sa hranom omogućiti da bolje razumeju način na koji inspektor pristupa proveri uspostavljenom sistemu bezbednosti hrane. U uputstvu se ističu svi neophodni preduslovi i principi koje subjekti moraju da primene u cilju smanjenja broja opasnosti koje se mogu naći u hrani, kao i stavljanje pod kontrolu te opasnosti. Na taj način je omogućeno i da sami subjekti u poslovanju hranom mogu proveravati sopstveni sistem bezbednosti hrane.

Uputstvo za primenu, samokontrolu i kontrolu DHP, DPP i HACCP sistema možete pogledati ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik